Sensationail Peel Off Strip Gel – Base coat

Het dragen van gel polish heeft, naar mijn mening, een hoop voordelen. Zo vind ik het bijvoorbeeld fijn dat ik minimaal 2 weken niet hoef om te kijken naar mijn nagels en dat ze er gedurende die periode goed uit zien.
Daarbij vind ik het prettig dat je, nadat je de topcoat hebt uitgehard, echt klaar bent en niet eerst nog een half uur ‘voorzichtig’ hoeft te doen omdat je bang bent je nagellak te beschadigen. Ook zijn je nagels met gel polish goed stevig!

Een nadeel aan gel polish is voor velen het verwijderen ervan. Het is namelijk niet zoals gewone nagellak met een watje te verwijderen. Hiervoor moet je de topcoat open vijlen en vervolgens met aceton weken zodat je de gel polish er af kunt ‘schrapen’.
Ik kan mij voorstellen dat je daar niet altijd zin (of tijd) in hebt. Daarom was ik blij verrast toen ik de Peel Off Strip Gel Base Coat van Sensationail mocht proberen. Een base die belooft na 2 weken gemakkelijk te verwijderen is… zonder te weken!

 

Hoe?

Voor je begint met het aanbrengen van de base ontvet je de nagels.
Vervolgens breng je een laagje van de peel off base aan en laat je deze aan de lucht drogen.

Het verschil met een normale gel polish base coat is dus dat je deze niet uit hard onder de LED/UV lamp.
Het enige wat je hoeft te doen is wachten tot hij opgedroogd is voor je verder kunt gaan met de ‘normale’ stappen van gel polish.

Je brengt je favo kleur en top coat aan en you’re ready to go!

Verwijderen

Het verwijderen van de peel off base deed ik na 6 dagen. Ik was toe aan een nieuwe kleur en bij een paar nagels kwam er een hoekje los. Er is niks afgevallen en verder zat de lak er nog goed op!
Het verwijderen ging gemakkelijk. Ik bracht nagel olie aan en maakte een beginnetje in een hoekje waardoor ik de lak eraf kon pellen.
Ik kreeg de tip, mocht het er niet zo gemakkelijk gaan, om m’n nagels even in een bakje warm later te houden, maar dit was niet nodig.

Plus en minpunten:

+ Makkelijk aan te brengen
+ Groot flesje
+ Verwijderen ging gemakkelijk zoals beloofd.
+ Zes dagen plezier gehad van mijn gel polish!

– Ik miste de ‘stevigheid’ van een echte base coat
– De peel off houd een plakkerig laagje over op de nagel na het verwijderen ervan.
Deze is opzich wel makkelijk weg te halen met een wipe met cleaner of door voorzichtig met een (niet te grove) vijl te vijlen.
– Geen volle 2 weken bijven zitten.

Conclusie: 

Al met al ben ik erg tevreden met de peel off base van sensationail.
Het is een handige optie voor wanneer je het verwijderen van gel polish niet prettig vind.
Ik vind het zelf leuk om elke week een andere kleur op te doen, wanneer ik de tijd ervoor heb.
Dat de peel off 6 dagen mooi blijft zitten vind ik daarom helemaal prima!

Je shopt deze Peel Off Strip Gel Base Coat (jaja..hele mond vol) via bol.com  

Liefs,
Irina

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *